Om optimaal resultaat van coaching te hebben maak ik altijd een voorstel met daarin de begeleiding die het beste past. Wil je meer inzicht in de kosten van een traject, training of workshop? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Zakelijke investering

Trajecten op het gebied van stressbegeleiding, persoonlijke ontwikkeling, loopbaanbegeleiding en loopbaanontwikkeling worden vaak gefinancierd vanuit een opleidingsbudget of ontwikkelbudget vanuit de organisatie. Je kunt samen met je werkgever bekijken wat de mogelijkheden zijn om een traject te doorlopen met het oog op jouw loopbaan- en competentieontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.

Als zzp-er kan je kosten voor coaching aftrekken van de inkomsten- en omzetbelasting. Het betreffen ondernemerskosten. Voor meer informatie kijk op de site van de Belastingdienst.

Particuliere investering

De kosten van loopbaancoaching kan je als particulier aftrekken van de inkomstenbelasting. Het doel van de coaching moet dan liggen op het vlak van vergroten effectiviteit en ontwikkeling in werk en/of loopbaan. Training/workshop zijn veelal als scholingskosten of studiekosten aftrekbaar voor inkomstenbelasting. Voor meer informatie kijk op de site van de Belastingdienst.

Boekentips

Boek cover

Kun je een rups leren vliegen?
Jan Bommerez en Kees van Zijtveld
ISBN: 9789080515635

Boek cover

De creatiespriraal
Natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid
Martinus Knoope
ISBN: 9789080467712