Houben Coaching & Training staat voor relatief korte trajecten en intensief contact met de werknemer. De inzet is pragmatisch en resultaatgericht. Door positieve coaching en training zoeken we de juiste flow richting persoonlijke groei en passend werk.

Loopbaanbegeleiding

Negatieve denkpatronen, overtuigingen en overlevingsmechanismen houden vaak mensen tegen om nieuwe paden in te slaan. Mensen met een werkgerelateerde ontwikkelingsvraag durven niet altijd stappen te zetten omdat ze weten wat ze nu hebben. Er is moed nodig om te durven benoemen wat je daadwerkelijk wilt, laat staan er ook daadwerkelijk iets mee te doen.

De mensen die ik begeleid zitten vaak vast in werk dat ze al jaren doen of ze stellen zichzelf vragen over hun positie of profilering binnen hun werkomgeving en komen daar zelf niet goed uit. Het kan ook zijn dat iemand een nieuwe richting in zijn loopbaan wil ontdekken. Mijn coaching maakt de weg vrij voor de weg voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Outplacement

Economische ontwikkelingen, fusie of arbeidsconflict? Soms ontkom je niet aan afscheid te nemen van een werknemer. Wil je passende begeleiding, dan is outplacement een optie. Een outplacement traject is er op gericht om mensen die hun baan kwijtraken zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt zodat ze snel weer een nieuwe uitdaging vinden.

Bij een outplacement traject kijken we niet alleen naar mogelijkheden voor een nieuwe baan, maar bespreken we ook de gevoelens die loskomen. Sommige professionals blijven negatief na een ontslag, terwijl dat niet nodig is. Het doel van de coaching is dat er weer met optimistisch naar de toekomst wordt gekeken. Daarna is het belangrijk dat de sterke en zwakke punten worden (onder)kent en dat men leert om die te presenteren naar potentiële werkgevers.

We gaan van verwerken naar netwerken! We zorgen met behulp van individuele sollicitatiebegeleiding of training/workshops voor een professioneel CV, brief, gesprekstechnieken, Personal Branding en goed profiel op LinkedIn. Ik help bij het daadwerkelijk vinden van de baan.

Werk Energie Analyse

Medewerkers tot op hogere leeftijd gezond en vitaal kunnen laten doorwerken, dat is waar duurzame inzetbaarheid om draait. Zeker nu de werkende beroepsbevolking verder krimpt en vergrijst, is het van groot belang dat we aandacht besteden aan de productiviteit en inzetbaarheid van onze medewerkers. Investeringen in gezondheid, opleiding, ontwikkeling en arbeidsverhoudingen bepalen de vitaliteit, bevlogenheid en betrokkenheid van onze medewerkers. De Werk Energie Analyse is een handig hulpmiddel om zowel op individueel als op teamniveau inzichtelijk te krijgen op welke manier mensen vitaal, betrokken en gemotiveerd aan het werk kunnen blijven.

De Werk Energie Analyse creëert bewustzijn bij de werknemers over zijn of haar persoonlijke drijfveren en kwaliteiten. De analyse geeft werknemers inzicht in hun energiebronnen en in factoren die energie kosten op zowel organisatie- als functieniveau.

Interessant bij de volgende vraagstukken:
  • Loopbaanvragen: Zit de werknemer nog op de juiste werkplek?
  • Functioneren: Wat is de oorzaak van het ziekteverzuim? Wat is er nodig om goed te kunnen functioneren?
  • Ontwikkeling: Organisatie is volop in ontwikkeling. Werknemers willen zich verder ontwikkelen, maar welke functie of taken passen het beste?

Door de analyse en een coachgesprek ervaren werknemers op welke zaken ze zelf invloed hebben en op welke zaken niet. Doel hiervan is dat werknemers leren de regie te nemen voor hun persoonlijke ontwikkeling, plezier en resultaten in hun werk.

Voor meer informatie met betrekking tot de Werk Energie Analyse kunt u volgende presentatie downloaden: Klik hier